En hyldest til Louis Vuitton Alma

Hver designer har en – til Prada, det er Saffiano -promenaden; For Gucci er det Ophidia -tophåndtaget, og for (Yves) Saint Laurent var det musen. Du ved hvad jeg taler om. Det er den kuppelformede taske-muligvis en af ​​håndtaske-verdens ældste og en masse veletablerede silhuetter. Og som alle lagrede punge, er kupplenes historie involveret i intriger. Men hvis vi skulle udpege en bestemt taske, der forblev foran og midt i hele længden af ​​denne kontrovers, ville det være-du gættede det-Louis Vuitton Alma-måske den mest berømte og velkendte kuppelpose af dem alle.

Hvad udgør nu nøjagtigt en kuppelpung? Det er en taske silhuet med en afrundet top fuldt lynlåset fra den ene ende til den anden og båret af to øverste håndtag. Nogle har rullede håndtag (kaldet “Toron”) for ekstra elegance, mens nogle, ligesom det blå monogram dobbelt jeu neo-alma, har tykke, flade til en meget mere afslappet, rocker-chic-fornemmelse. Men det kan ikke argumenteres for, at kupplen pung, slank, slankt og ultra ladylike, er blevet en ikke -erklæret slags hæfteklamme for næsten ethvert modehus på markedet (så meget som du benægter det, Chanel, jeg ved, at der er vintage dem fra din samling!). De større størrelser gør den bedste dagspose-struktureret, men rummelig-mens dens mindre variationer er vidunderlige til aften.

Louis Vuitton Double Jeu Neo-Alma Bag
via RealReal

2.180 $

Og det er med disse kvaliteter, at Louis Vuitton Alma stjæler showet – det drager fuld fordel af kuppelstilens tilpasningsevne for at give dig det mest fantastiske sæt punge, man kan forestille sig! Brug for en one-size-fit-all håndtaske til luksus newbies? Alma PM i Monogram Canvas er det bedste starters stykke. Skræmt af Vachetta -håndtagene? Vælg Damier Eben i stedet. Elsker du Vachetta? Forkæl dig selv med den naturlige udgave Natural Vachetta Alma (Yum!). Brug for en pop farve i stedet? EPI-linjens valg, nye og pre-ejede kombinerede, er praktisk talt uendelig!

Så hvordan kom dette moderne husstap først til at være? Louis Vuitton -webstedet beskriver det som sådan,

”Almas aner kan spores til slutningen af ​​det 19. århundrede, hvor det er en masse direkte forfædre, der tager den temmelig ydmyge form af en linnedpose og en natpose – to grundlæggende lærredsposer oprettet for at holde bagagerumskufferne ryddelige. I 1901 fusionerede deres funktioner, hvilket gav anledning til dampbagaskosen, den vitale ledsager af transatlantiske passagerer. Dets sofistikerede trapezformede design skjulte diskrete rum for at adskille rent linned fra det allerede slidte. ”

Så ligesom dens lige så store (men lidt meget mere populære) søster, den hurtige, var Alma også en skrumpet version af en rejsetaske (muligvis dampbåden eller en tilsvarende fra da). Men mens The Quick blev berømt af Audrey Hepburn, sagde legenden, at Alma var et specielt køb foretaget i 1925 af Gaston Louis Vuitton for ingen anden end Coco Chanel – skandalen!

Dengang blev det imidlertid ikke kaldt Alma. Faktisk omfatter detaljerne om den tidligste ALMA et gråt område mellem faktisk bevis og spekulation. Mademoiselle Chanels rygtede tilstedeværelse på billedet gør bestemt ikke tingene klarere (jeg har søgt højt og lavt efter et billede af damen med posen, men uden held, selvom dette forum kan være nyttigt). Det, der er sikkert, er, at Chanels (eller i det mindste en meget lignende) version ikke gik i officiel produktion før i 1934, og det blev kaldt Squire -tasken.

I 1955 blev Squire tilpasset til at gøre en endnu slankere, æra-passende pung kaldet Champs-Élysées, mens en anden tilpasning omkring samme tid, kaldet Marceau, lignede en kuppellignende dokumentmappe/bypose meget mere end en pung . Det er sandsynligt, at begge disse så meget forskellige ud fra Alma, som vi kender det i dag – muligvis er blevet lavet med almindeligt brunt lærred, og Marceau lavede i løbet af denne periode var ikke den samme Marceau, som du ser i dag, hvilket er meget mere af en crossbody messenger. LV er skyldig i genbrugsnavne (ahem … coussin). Men inden længe blev begge afbrudt, og først i 1992 blev formen introduceret i signaturmonogram lærred (komplet med signatur hængelock-tasten tilknytning) og opkaldt efter stedet de l’amma i Paris, hvor den historiske Avenue Montaigne (med sin egen eponym taske fra LV) møder Seine -floden.

Louis Vuitton Marceau, der tilhører Picassos Muse Dora Maar, med tilladelse fra Louis Vuitton.

Og på grund af sin klassiske form var Alma en populær konkurrent til eksperimentering helt fra begyndelsen. Ikke kun blev det stillet til rådighed i hver regnbue i EPI -læder Monogram og kirsebærblomster til Paris Hilton og Kim Kardashian-berømte Miroir Mirror-version.

Louis Vuitton Vernis Alma Pm Lilac
ViaFashionPhile

$ 1.735

Nu har modemængden generelt en besættelse af slags mod posen, der angiveligt “gjorde det først”, og på dette tidspunkt er det ingen hemmelighed, at efterligning har været voldsomt i håndtaskeverdenen. Så selvom Louis Vuitton Alma har eksisteret længe nok til sikkert at sige, at en masse af kuppel -pungvarianter, vi ser i dag, har givet det fra det, var det den første til at introducere formen? Det er usandsynligt, at Hermès Bolide er den kandidat, der muligvis kom først. Oprettet af Emile Hermès i 1923 som den første nogensinde lynlåsede taske fra House of Hermès efter at have opdaget lynlåsen i Canada (det var uhørt i Europa), var Bolide også en speciel ordre, men for Ettero Bugatti. Det siges, at posen blev lavet efter lanceringen af ​​Bugattis nye bil, torpedoen og endda formet som dens forreste grill (også en kuppelform)!

Louis Vuitton Electric Epi Alma GM
via FashionPhile

$ 1.205

Derfor, med al mystik omkring Almas start og bolidens berømte fortid, er det sandsynligt, at Alma ikke var den første kuppeltaske. Men ikke desto mindre er det meget mere velkendt end boliden og et meget klogere udgangspunkt for luksuskøbere i betragtning af dets tidløse aspekt såvel som Louis Vuittons umiskendelige monogram. Og i slutningen af ​​dagen, betyder det virkelig noget, der kom først? Alma er et ikon i sig selv, og som en veteran, der har været på markedet i næsten et århundrede (under det ene eller det andet navn), skulle det have meget mere kærlighed fra alle.

Jeg starter; Min favorit Alma er GM i Electric Black Epi. Hvad er din?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post